Wandelen

Wandelen rond Durbuy is een van de beste manieren om meer van het landschap te zien, maar de juiste route vinden is niet altijd eenvoudig. Om je te helpen zijn hier de top 20 wandelroutes rond Durbuy - zodat je meteen op pad kunt.

De 20 beste wandelingen

Afvaart van de Ourthe

Het traject van de stuwdam van Nisramont tot La Roche is een unieke afvaart over een lengte van 21 km met het accent op stroomversnellingen die voor iedereen bevaarbaar zijn. 
De rivier doorkruist de bekende bergengte van de Hérou, een van de mooiste plekjes in Europa. 
De mooiste afvaart van de Ourthe is het hele jaar open, bij voldoende water.
Voor beginners en kinderen bieden wij het traject Maboge-La Roche van 8 km.

Mountainbiken

Er zijn prachtige mountainbikeroutes rond Durbuy - maar soms is het lastig om ze te vinden. Daarom zijn we onze volledige verzameling MTB-routes rond Durbuy nagegaan om je de top 20 te geven. Bekijk ze allemaal hieronder.

Mountainbiken rond Durbuy

Paardrijden

Er zijn meer dan tien paarden, ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen karakter en zijn eigen manier om een bijzondere relatie aan te gaan met de occasionele of inwonende ruiter. Maar er is meer: ook de bezoeker waardeert de nabijheid van de mooie paardenstallen met vrije toegang. De dag verloopt er volgens het dagritme van de paarden, en het geluid van hun hoeven dat weerklinkt bij hun terugkeer naar de boerderij creëert een bijzondere sfeer.

In plaats van in gesloten maneges rijdt je hier paard in openlucht, op smalle paadjes! Als ervaren ruiter neemt Céline de ruiters en hun rijdieren enkele uren of een hele dag mee naar de mooiste plekjes in de omgeving ... steekt ze met hen rivieren over langs doorwaadbare plaatsen, trekt ze over velden, door geurende bossen ...

Deel deze pagina