Durbuy

Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit. Totdat het zichzelf tot "Kleinste stad van de Wereld" uit riep. In de jaren die volgden kwamen vele toeristen naar de mooie stad in de Ardennen door deze slim verzonnen slogan. Vandaag de dag is Durbuy nog steeds één van de belangrijkste plaatsen in de Ardennen en is er van alles te zien en te doen. 

Top 10 bezienswaardigheden 

La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is gelegen in het hart van de Ardennen en wordt ook wel de Parel van de Ardennen genoemd. La Roche-en-Ardenne is populair bij iedereen, van motorrijders tot dagjesmensen die het "Kasteel van La Roche-en-Ardenne" komen bezoeken. De ruim 4000 inwoners zijn grotendeels werkzaam in het toerisme want vooral in het de zomermaanden kan het flink druk zijn in het centrum. La Roche-en-Ardenne is gelegen aan de rivier de Ourthe en vele kajakkers komen onder de mooie brug doorvaren. Een super mooi gezicht!

Wéris

Er wordt gezegd dat in Wéris de duivel komt rusten... Aan uzelf om dit te geloven. In de tussentijd maakt Wéris deel uit van de "Mooiste Dorpen van Wallonië". En door de dolmens, menhirs en legendarische stenen in de omgeving is het dorp heel bekend geworden.

Bezoeken

Bomal

Iedere zondagmorgen vindt in Bomal een markt plaats, genaamd "La petite Batte", een immense bijeenkomst van straatventers, antiquairs, verzamelaars... Elke 11e november, al sinds meer dan 135 jaar, bestaat de fameuze "foire de la Saint-Martin", die de inwoners van Bomal bijeenbrengt om gezellig te feesten met talrijke bezoekers.

In Bomal houdt men van feest vieren. De feesten van de Beaujolais en de theatrale wandelingen "Flammes" staan in augustus op de feestkalender, waar men in alle gezelligheid samen van kan genieten.

De ligging aan de samenvloeiing van de Ourthe en de Aisne en omringd door wilde bosrijke landschappen, maakt van Bomal een ideale uitvalsbasis voor talrijke wandelingen die leiden naar prachtige uitzichtpunten over de beide valleien.

Bomal heeft ook enkele karakteristieke huizen, een kerk van de Onbevlekte Ontvangenis uit de 17e eeuw en een oude watermolen die nog in werking is.

U kunt tevens de ruïnes van Saint-Rahy ontdekken (op de hoogvlakte), het "Croix du Tombeu", de "Grottes du Coléoptère" (kevergrot) en de kapel Saint-Denis in Juzaine.

Rochefort

Geschiedenisliefhebber? Laat je verleiden door de overblijfselen van het Gravenkasteel, gelegen op een rotsachtige uitloper, het Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne of het Archéoparc. Op de agenda van Rochefort mag je het Internationale Lachfestival niet missen, dat erom bekend staat de beste komieken op het podium te brengen!

Wat de natuur betreft, kan je genieten van een bezoek aan de grot van Lorette uitgegraven door de Lomme, de Grotten van Han en de indrukwekkende ondergrondse route met de Lesse, om nog maar te zwijgen van het prachtige dierenpark van Han-sur-Lesse. Sluit je bezoek af met het heerlijke trappistenbier uit Rochefort, gebrouwen in de abdij van Notre-Dame de Saint-Remy.

Deel deze pagina